Ce promite PSD votanților săi- partidul a publicat proiectul politic pe care îl va adopta când va veni la guvernare

Ce promisiuni face PSD electoratului? Social- democrații au publicat proiectul politic care va fi abordat la congresul extraordinar de mâine, 22 august. După ce partidul a avut cele mai slabe rezultate din istoria sa la alegerile europarlamentare și prezidențiale, membrii săi vin în fața românilor cu un plan de relansare a partidului pentru ca formațiunea să își recâștige credibilitatea.

Iată lista de promisiuni făcute de PSD:

Schimbare de leadership

  1. Reconstrucția forului decizional executiv– deciziile majore ale prtidului care trebuie luate în intervalul celor două congrese vor fi stabilite în cadrul Comitetului Politic Național (CPN) din care vor face parte președinții organizațiilor județene, dar și președinții de consilii județene și primari pentru că sunt în legătură directă cu alegătorii.
  2. Reconstrucția Biroului Permanent Național ( BPN)- BPN va duce la îndeplinire deciziile CPN și va lua hotărâri privind problemele curente ale partidului. BPN va fi compus din oameni integri cu experiență profesională și politică.
  3. Respectarea procedurilor decizionale: deciziile care nu respectă procedurile interne vor deveni nule de drept. Toate deciziile vor trebui să urmeze regulile interne stabilite prin statut sau de forurile decizionale. Pentru situațiile excepționale vor fi definite proceduri excepționale, dar se va asigura legitimitatea politică.
  4. Reconstrucția Consiliului Național (CN) al PSD– departamentele CN vor deveni structuri de selecție și formare a cadrelor de partid în vederea ocupării unei funcții publice, dar și pentru definirea politiclor publice ale partidului li programului de guvernare, atunci când partidul va fi la conducere țării. Membrii CN vor fi obligați să aibă minim 5 ani de experiență în domeniul rondat departamentului din care fac parte.
  5. Fără cumetrii în funcții publice– se va introduce regula ca partidul să nu susțină și să nu valideze sau să numească în funcții publice sau să nu angajeze fără concurs persoane care au o relație de rudenie de gradul 1 și 2 cu conducătorul instituției respective.
  6. Atragerea în partid a persoanelor din societatea civilă care s-au remarcat în domeniile lor de activitate.

Schimbare de paradigmă:

  1. Trecerea de la un partid conservator la un partid modern european
  2. Partidul clasei de mijloc– PSD se va adresa categoriilor sociale active care au contribuit la dezvoltarea socială și economică care compun în cea mai mare parte clasa de mijloc din România.
  3. Apărarea cetățenilor români care muncesc în diaspora– PSD va milita pentru asigurarea unui tratament corect și nediscriminatoriu față de cetățenii români, în spațiul european. PSD militează pentru instituirea unui salariu minim european.
  4. Apărarea mediului și resurselor naturale- PSD va propune politici pentru protejarea pădurilor, dezvoltarea producției de energie verde, eficientizarea energetică a clădirilor și ciclurilor de producție.

Schimbare în comunicare:

  1. Reconstrucția PSD– PSD se va desprinde de un trecut controversat și va comunica în mod prioritar schimbările pe care le face în structurile sale pentru a asigura un viitor promițător pentru partid și pentru țară.
  2. Patriotismul economic – Mesajele partidului se vor concentra pe protejarea economiei românești în competiția europeană și internațională. De asemenea, PSD va contesta ferm jefuirea resurselor țării care diminuează capacitatea de creștere a nivelului de trai
    a cetățenilor români.
  3.  Legătura cu clasa de mijloc – Mesajele PSD se vor adresa cu precădere categoriilor sociale active sau către cele care au contribuit în mod activ în dezvoltarea economică și socială din România. Comunicarea PSD se va concentra pe subiectele de interes pentru aceste categorii sociale
Articolul precedentLukașenko acuză SUA de implicarea în protestele din Belarus
Articolul următorȘofer român prins oferind mită unui polițist de frontieră după ce a fost prins transportând ilegal 2 sirieni