Au fost găsite cazuri de COVID-19 la mai multe școli din Berlin după începerea cursurilor

Noi cazuri de coronavirus în Berlin după redeschiderea școlilor. Aproximativ 37 din cele 825 de  instituții- reprezentând aproximativ 4,5%- au raportat infectări  la profesori și elevi la 2 săptămâni după începerea cursurilor- scrie ziarul Berliner Zeitung citat de EFE. 

Publicația citează datele furnizate de autoritățile din Berlin potrivit cărora 37 de școli au plasat în carantină elevi și profesori atât de la școli publice cât și de la școli private, însă nu există date despre școlile profesionale.

Responsabila pentru educație a Berlinului, Sandra Scheeres, a asigurat, însă, că școlile nu sunt un focar de infecție cu noul coronavirus. Totodată,  nu este pusă în pericol desfășurarea normală a cursurilor- mai notează ziarul.

În majoritatea centrelor de învăţâmânt cu cazuri confirmate, acestea se referă la un elev sau la un profesor infectat, fără să fie depistate şi alte contagieri. Totuşi impactul ar putea fi considerabil, dacă se au în vedere cazurile suspecte şi consecinţele pe care le implică existenţa chiar şi a unui singur caz într-o şcoală, subliniază Berliner Zeitung.

Prin urmare sunt deja zeci de profesori şi sute de elevi plasaţi în carantină în tot Berlinul.

În întreaga ţară autorităţile sanitare germane au raportat 1.427 de  noi cazuri în ultimele 24 de ore, cea mai ridicată cifră după cea de la sfârşitul lunii aprilie când s-au înregistrat 1.700 de cazuri.

 

Articolul precedentBlue Air primește despăgubiri de la Comisia Europeană în contextul pandemiei de COVID-19
Articolul următorUn ofițer al Poliției Capitalei este acuzat de luare de mită