Dodon: Sunt gata să testez pe mine vaccinul rusesc anti-COVID-19

Igor Dodon a anunțat că este gata să testeze pe el vaccinul elaborat de Rusia împotriva COVID-19, scrie infoprut.ro.

„Am discutat cu colegii din Federația Rusă care au elaborat un vaccin care acum este în procedura de testare. Am văzut scepticismul la mai mulți cetățeni, chiar și oficiali, referitor la vaccinul din Federația Rusă. Vreau să vă spun că atunci când vor accepta să fie administrat acest vaccin în afara țării eu sunt gata să mă ofer ca primul dintre moldoveni pentru a testa acest vaccin. Sunt gata să îmi risc sănătatea dacă va fi necesar, pentru ca acest vaccin să ajungă mai repede în Republica Moldova”, a declarat Igor Dodon, dovedindu-și din nou servilismul față de Rusia.

Președintele a mai spus că numărul mare de infecții cu coronavirus, din ultimele zile, este din cauza deblocării activității economice și a relaxării mai multor măsuri. Totodată, Dodon susține că această tendință se înregistrează în toată Europa, nu doar în R. Moldova.

Republica Moldova a înregistrat, până în prezent, 31.937 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, dintre care 21.855 tratate și vindecate și 921 de decese.

 

Articolul precedentFotografiile din satelit arată un submarin chinez folosind o bază subterană
Articolul următorMicrosoft renunță la Internet Explorer