Biden promite să încheie „epoca întunericului” lui Trump

Joe Biden, candidatul democrat pentru Casa Albă, a declarat că președintele SUA, Donald Trump, a „îmbrăcat America în întuneric prea mult timp”, potrivit BBC.

Fostul vicepreședinte american a declarat că rivalul său a dezlănțuit „prea multă mânie, prea multă teamă, prea multă diviziune în societate”.

Discursul său entuziasmat a fost vârful unei cariere politice care a cuprins aproape jumătate de secol.

Biden, în vârstă de 77 de ani, se îndreaptă spre campania electorală generală cu un avantaj clar în sondajele de opinie asupra lui Donald Trump, 74 de ani. Dar, cu 75 de zile până la alegeri, președintele republican are destul timp pentru a reduce decalajul.

Vorbind într-o arenă mai mult goală, din orașul său natal Wilmington, Delaware, domnul Biden a spus: „Aici și acum, vă dau cuvântul meu, că, dacă îmi încredințați președinția, mă voi baza pe cei mai buni dintre noi, nu pe cei mai răi. Voi fi un aliat al luminii, nu al întunericului. Este timpul pentru noi, ca oameni, să ne unim. Și să nu facem nicio greșeală, uniți putem și vom depăși acest sezon al întunericului din America. Vom alege speranța peste frică, fapte peste ficțiune, corectitudine peste privilegiu”.

Biden a mai afirmat: “caracterul oamenilor este supus la vot”,  în noiembrie.

„Putem alege o cale prin care să devenim mai speriați, să avem mai puțină speranță, să fim mai divizați, este drumul întunericului și al suspiciunii”, a spus el.

„Sau, putem alege o altă cale și împreună vom profita de această șansă pentru a vindeca, a reforma, a uni. O cale de speranță și lumină”.

„Aceasta este o alegere care va schimba viața. Aceasta va determina cum va arăta America pentru o lungă perioadă de timp.”

Joe Biden a promis să vindece o țară paralizată de o catastrofă economică și mortală pandemică și răscolită de o diviziune socială clară.

El a continuat: „Ceea ce știm despre acest președinte este că, dacă i se mai acordă încă patru ani, va fi ceea ce a fost în ultimii patru ani. Un președinte care nu își asumă nicio responsabilitate, refuză să conducă, blamează pe ceilalți, și crește flăcările urii și diviziunii”.

Articolul precedentCutremur cu magnitudinea 6,9 în Indonezia
Articolul următorFotografiile din satelit arată un submarin chinez folosind o bază subterană