Apple a trecut de valoarea de piață de 2 trilioane de dolari

Pe lângă toate realizări companiei Apple, aceștia se pot bucura de una nouă: Compania fondată de Steve Jobs a trecut de valoarea de piață de 2 trilioane de dolari, scrie CNN

Valoarea de piață a producătorului iPhone a atins cota de 2 trilioane de dolari înainte de a scădea ușor sub acel nivel. Acțiunile au încheiat ziua miercuri fără creșteri sau scăderi.

Stocul a crescut aproape 60% în acest an și este la un nivel constant. Apple, care în prezent tranzacționează aproape 465 de dolari pe acțiune, urmează să devină mai accesibil și pentru achiziționarea investitorilor medii

Acțiunile companiei se vor împărți patru la unu până la sfârșitul lunii, ceea ce va reduce prețul unei acțiuni unice la aproximativ 116 dolari. Valoarea Apple rămâne aceeași, deoarece compania va avea pur și simplu mai multe acțiuni de tranzacționare la un preț mai mic.

De asemenea, Tesla (TSLA) a anunțat recent o scindare a acțiunilor, acțiune care ar putea atrage mai mulți investitori milenari.

Apple a atins cota de 2 trilioane de dolari la doar doi ani după ce a trecut de 1 trilion de dolari. A fost nevoie de doar cinci luni pentru ca stocul să fie mai mult decât dublu după scufundarea în martie. Apple, la fel ca multe alte stocuri tehnologice, „a renăscut” după pandemia de coronavirus.

Nu este prima companie din lume care reușește trecerea cotei de 2 trilioane. Saudi Aramco a depășit această cotă în decembrie, însă prețurile petrolului au plonjat în timpul pandemiei. Apple a trecut de Saudi Aramco la începutul acestei luni după ce a raportat câștiguri uriașe.

Alți doi giganți tehnologici din SUA, Amazon (AMZN) și Microsoft (MSFT), se apropie de 2 trilioane de dolari. Ambele sunt evaluate la aproximativ 1,6 trilioane de dolari. Google Alfabet (GOOGL) valorează, de asemenea, mai mult de 1 trilion de dolari.

Articolul precedentSteve Banon, fost consilier al lui Donald Trump, arestat joi pentru deturnare de fonduri destinate construirii zidului de la granița cu Mexicul
Articolul următorArestări pe insula greceasca Mykonos după ce turiștii au încălcat condițiile carantinei