Steve Banon, fost consilier al lui Donald Trump, arestat joi pentru deturnare de fonduri destinate construirii zidului de la granița cu Mexicul

Steve Bannon, fost consilier al lui Donald Trump, a fost arestat joi pentru deturnare de fonduri adunate printr-un site de finanțare destinate construirii zidului de la frontiera dintre SUA şi Mexic promis de Donald Trump, a transmis joi procuroarea federală din Manhattan, potrivit AFP, DPA şi Reuters citate de Agerpres

În vârstă de 66 de ani, Steve Bannon este unul dintre principalii oamenii din spatele campaniei prezidenţiale a lui Donald Trump din 2016.

El este acuzat că, împreună cu alţi trei reprezentanţi ai site-ului ‘We Build The Wall’ (‘Construim Zidul’), „a deturnat bani de la sute de mii de donatori”, a precizat procuroarea Audrey Strauss într-un comunicat de presă. El ar fi folosit „sute de mii de dolari” pentru a acoperi „cheltuieli personale”, a adăugat ea.

Prin schema de strângere de fonduri s-ar fi adunat peste 25 de milioane de dolari. Totul ar început în decembrie 2018, conform anchetatorilor.

În timp ce le dădeau asigurări donatorilor că toţi banii adunaţi prin acest site vor fi folosiţi la ridicarea zidului, Bannon şi ceilalţi trei responsabili au deturnat o parte din fonduri printr-o organizaţie fără scop lucrativ şi o firmă-paravan, folosind în special facturi false, au adăugat anchetatorii.

Bannon va trebui să răspundă pentru acuzațiile de fraudă şi spălare de bani, fiind în pericol să petreacă chiar 40 de ani în spatele gratiilor.

Toţi cei patru inculpaţi au fost arestaţi joi. Celelalte trei persoane implicate în acest caz sunt Brian Kolfage, fondator al site-ului ‘We Build The Wall’, Andrew Badolato şi Timothy Shea.

În calitate de consilier al lui Trump în campania electorală şi apoi de strateg-şef la Casa Albă, Bannon a contribuit la articularea populismului de dreapta şi a opoziţiei dure faţă de imigraţie care au definit mandatul lui Trump. El a părăsit Casa Albă în august 2017.

Totodată, aflat în Biroul Oval de la Casa Albă, preşedintele american a declarat că nu ştia nimic despre site-ul de finanţare a construcţiei zidului de la frontiera dintre SUA şi Mexic.

Articolul precedentO echipă de baschet din România va purta numele Simonei Halep
Articolul următorApple a trecut de valoarea de piață de 2 trilioane de dolari