Facebook vs. Utilizatori: 650 de milioane de doari pentru încheierea unui proces despre utilizarea datelor biometrice

Facebook este pe cale de a închide un proces federal împotriva colectării și stocării informațiilor biometrice ale milioane de utilizatori fără consimțământul acestora, transmite Reuters.

Compania de social media a fost dată în judecată de utilizatorii din Illinois pentru violarea Actului de Protejare a Informație Biometrice adoptat de Statele Unite. Compania Facebook a mărit suma despăgubirii pe care este dispusă să o plătească pentru a pune capăt procesului, la 650 de milioane de dolari.

Acordul de încheiere a procesului a rezolvat punctele aduse în discuție de curtea de judecată, a declarat judecătorul James Donato.

Facebook este acuzat de încălcarea legilor statului prin funcția de „Sugestii de Etichetare”, care permite utilizatorilor să își recunoască prietenii de pe Facebook în baza fotografiilor deja încărcate pe platformă. Porcesul a început în anul 2015.

Articolul precedentFestivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța începe astăzi / Ce oferă festivalul spectatorilor din acest an
Articolul următorFocar de coronavirus la un abator de pui din Scoția în care lucrează și muncitori români