Parlamentul votează, din nou, dublarea alocațiilor / Meciul alocațiilor intră în prelungiri: ce urmează?

Meciul între Guvern și Parlament pe miza alocațiilor continuă: miercuri, Camera Deputaților a respins Ordonanța de Urgență prin care alocațiile urmau să fie mărite cu 20%. În momentul în care legea de respingere a OUG va fi promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial, intră în vigoare legea prin care alocațiile au fost dublate, conform Digi24.

La votul din Camera Deputaților PSD și UDMR au votat „pentru”, PNL „împotrivă” iar USR s-a abținut de la vot. În total, au fost numărate 166 de voturi „pentru”, 63 „împotrivă” și 29 de abțineri.

În forul Camerei Deputaților, subiectul a stârnit dispute aprinse și acuze aduse între partide: PSD acuză PNL de gestionarea proastă a fondurilor Guvernului, PNL acuză PSD de iresponsabilitate când se află în opoziție, iar USR acuză ambele partide că folosesc alocațiile ca pe un mijloc de a obține mai multe voturi.

Potrivit Ordonanței de Urgență pe care Guvernul a adoptat-o recent și pe care PSD vrea să o anuleze prin legea de respingere, de la 1 august alocațiile celor cu vârsta între 2 și 18 ani au crescut cu 20%, la suma de 185 de lei (369 dacă suferă de dizabilități). Guvernul prevede alte 2 creșteri succesive, cu câte 20%, în următorii doi ani. PSD cere dublarea alocațiilor de la 1 august, anul acesta.

Articolul precedentLeonardo DiCaprio, invitat de vicepreședintele Braziliei să viziteze Pădurea Amazoniană
Articolul următorLiderul opoziției din Rusia, Alexei Navalny, internat de urgență pentru simptome de otrăvire