O nouă lege obligă stăpânii de câini din Germania sa îi plimbe măcar de 2 ori pe zi

O nouă lege din Germania ce prevede că stăpânii trebuie să-și plimbe câinii de minim 2 ori pe zi a reaprins dezbaterea dacă statul poate sau nu să decidă soarta a 9.4 milioane de patrupezi din această țară, informează Reuters.

Julia Kloeckner, Ministrul german al Agriculturii a anunțat în această săptămână că, sfătuită de un expert, a decis introducerea unei legi care prevedere că câinii trebuie scoși în curte sau plimbați afară de cel puțin 2 ori pe zi pentru cel puțin o oră.

Kloeckner susține că „câinii nu sunt doar jucării” adăugând că aceștia trebuie să aibă parte de destule exerciții și să nu fie lăsați timp îndelungat singuri.

Cu aproape 1 din 5 germani deținând un patruped, o mare parte din populație va fi afectată de noua lege.

Prestigiosul ziar „Bild” a scris într-un articol de opinie: „Plimbarea obligatorie a câinilor? O prostie.”

Verband für das Deutsche Hundewesen (VHD), club german pentru câini și care reprezintă federația mondială Fédération Cynologique Internationale, susține că esența legii este bună, dar imposibil de respectat.

Anja Striegel, antrenor canin, susține că cantitatea de exerciții necesare pentru fiecare câine depinde de sănătatea, vârsta și rasa acestuia: „Pentru un Labrador în formă, 2 ore de plimbare sunt destule, dar pentru un pug cu probleme arteriale, este prea mult.”

Încă nu este clar cum va fi introdusă legea, deși ministrul a spus că 16 state federale vor fi responsabile pentru aplicarea acesteia.

Articolul precedentBritney Spears a cerut tribunalului ca tatăl ei sa nu-i mai controleze viața personală
Articolul următorNoul Cod Silvic: Furtul de arbori devine faptă penală