Britney Spears a cerut tribunalului ca tatăl ei sa nu-i mai controleze viața personală

Cântăreața Britney Spears a cerut tribunalului să nu-i mai permită tatăl ei să primească rolul avut în trecut care i-a dat posibilitatea controlului asupra multor aspecte ale fiicei sale, scrie BBC.

Jamie Spears a fost „conservator legal” al fiicei sale pentru 12 ani, date fiind preocupările din jurul sănătății sale mintale. Conceptul de „conservator legal” este specific pentru SUA și se referă la faptul că respectivul este un fel de tutore care gestionează finanțele sau chiar viața de zi cu zi a altuia din cauza limitărilor fizice sau mentale sau a bătrâneții.

Tatăl artistei a renunțat la acest rol în 2019, dată fiind vârsta sa înaintată.

Mai mulți fani ai cântăreței susțin că ea a fost forțată să fie sub tutela tatălui ei și au lansat mișcarea „Free Britney” (Eliberați-o pe Britney).

Conform unui document al Curții Superioare din Los Angeles, „Britney se opune vehement revenirii la tutoratul tatălui ei”. Tot documentul arată că Britney a fost în trecut de acord cu decizia care ar fi salvat-o de la „exploatare și colaps financiar”.

Britney Spears dorește ca managerul ei, Jodi Montgomery, cel care a fost „conservator legal” ar artistei după retragerea tatălui ei, să continue cu acest rol și în viitor.

Britney Spears a început din 2007 să se poate extrem de ciudat. Ea și soțul ei, Kevin Federline, au rupt angajamentul iar artista a pierdut custodia celor 2 copii.

Artista a avut parte de mai multe controverse. Ea s-a ras în cap la un moment dar și chiar a lovit mașina unui paparazzo cu o umbrelă.

Ea a fost sub control psihiatric după ce, în 2008, a refuzat să-și predea copiii autorităților după o confruntare cu poliția.

În timp ce tatăl ei se ocupa de controlul vieții acesteia, Britney a mai scos 3 albume.

 

Articolul precedentAstăzi în istorie: S-a născut marele compozitor George Enescu
Articolul următorO nouă lege obligă stăpânii de câini din Germania sa îi plimbe măcar de 2 ori pe zi