Sens TV

În timp ce micile restaurante sunt în colaps, marile lanțuri au planuri de extindere

În timp ce micile restaurante sunt în colaps, marile lanțuri au planuri de extindere

Pandemia de coronavirus a închis sau afectat grav numeroase mici restaurante. Acest lucru nu împiedică lanțurile mari de restaurante ca Domino`, Wendy`s sau Chipotle` să se extindă, relatează Reuters.

Directorul general al YUM, companie care deține și Taco Bell, a declarat la sfârșitul lui aprilie că brandurile de succes ar trebui să aibă oportunitatea de a se extinde. El consideră că se poate miza și pe dezvoltarea restaurantelor în parte, nu neapărat a companiei ca un întreg.

Conform băncii americane Citi, în luna aprilie au fost colectați mult mai puțini bani ca deobicei. Mallurile de exemplu, au colectat doar 28% din totalul chiriilor.

Analistul Kevin McCarthy consideră că și Mc Donald`s sau Starbucks ar putea fi printre cei care se vor dezvolta și mai mult după criza COVID.

Există și un precedent pentru dezvoltarea în branșa fast-foodului pe timp de criză. În 2010, în plină criză economică, Burger King a reușit să se extindă masiv în vestul Europei.