În timp ce micile restaurante sunt în colaps, marile lanțuri au planuri de extindere

Pandemia de coronavirus a închis sau afectat grav numeroase mici restaurante. Acest lucru nu împiedică lanțurile mari de restaurante ca Domino`, Wendy`s sau Chipotle` să se extindă, relatează Reuters.

Directorul general al YUM, companie care deține și Taco Bell, a declarat la sfârșitul lui aprilie că brandurile de succes ar trebui să aibă oportunitatea de a se extinde. El consideră că se poate miza și pe dezvoltarea restaurantelor în parte, nu neapărat a companiei ca un întreg.

Conform băncii americane Citi, în luna aprilie au fost colectați mult mai puțini bani ca deobicei. Mallurile de exemplu, au colectat doar 28% din totalul chiriilor.

Analistul Kevin McCarthy consideră că și Mc Donald`s sau Starbucks ar putea fi printre cei care se vor dezvolta și mai mult după criza COVID.

Există și un precedent pentru dezvoltarea în branșa fast-foodului pe timp de criză. În 2010, în plină criză economică, Burger King a reușit să se extindă masiv în vestul Europei.

 

Articolul precedentMichael Jordan și-a pus soția să semneze un contract după cel mai scump divorț din istoria sportului
Articolul următorIndia și Bangladesh se pregătesc pentru cea mai mare furtună din istoria golfului Bengal