Un bărbat din California este bolnav de ciumă / Pacientul s-ar fi îmbolnăvit de la o mușcătură de purice

O persoană din California a fost diagnosticată cu ciumă. Persoana este rezident al orașului South Lake Tahoe și este prima persoană din California testată pozitiv pentru ciumă în ultimii cinci ani, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Conform autorităților sanitare locale, este posibil ca pacientul să fi fost infectat de un purice purtător al bolii, cu care să fi intrat în contact în timp ce își plimba câinele. Ancheta epidemiologică este însă în continuare în desfășurare.

În orașul în care a apărut cazul au fist instalate panouri de avertizare, pe care sunt scrise măsurile obligatorii de igienă ce trebuie luate în astfel de circumstanțe. Ciuma este o boală extrem de ușor transmisibilă, care duce des la moartea celui infectat dar care poate fi tratată  cu antibiotice dacă este depistată la timp.

Autoritățile sanitare din comitatul El Dorado au menționat și că ciuma este o boală prezentă în mod natural în California, așa că este important ca oamenii să fie precauți atunci când fac drumeții în zone în care s-ar putea afla rozătoare, principalul vector al bacteriei. Ciuma poate afecta și animalele de companie.

Persoana infectată este supravegheată medical și se recuperează la domiciliu.

Articolul precedentVaccinul împotriva coronavirus ar trebui să fie obligatoriu pentru cetățenii Australiei, afirmă premierul țării
Articolul următorÎncepe școala: ce se întâmplă dacă un profesor se îmbolnăvește de coronavirus?