Negulescu la Realitatea PLUS: Victor Ponta a luat 2,5 milioane de dolari de la Sebastian Ghiță

Fostul procuror DNA Ploiești- Mircea Negulescu poreclit „Portocală”- face dezvăluiri despre dosarul „Tony Blair” în care au fost implicați fostul premier Victor Ponta și fostul deputat Sebastian Ghiță. Fostul anchetator, care între timp a fost acuzat că ar fi falsificat probe în acest dosar, a acordat un interviu jurnaliștilor realitatea PLUS- Iulian Leca și Bogdan Muzgoci.

Despre Victor Ponta: „Cine și-a plagiat doctoratul, e capabil să-și plagieze și cariera politică

„În campania pentru prezidențiale, unde a candidat domnul Iohannis împreună cu un alt domn, domnul Victor Ponta a beneficiat de 2,5 milioane de dolari de la domnul Sebastian Ghiță, prin niște firme din Ploiesti, n-aș vrea să dau numele acum, dar credeți-mă că le știu, ca să aducă în România doi consultanți politici de la prestigioasele firme de specialitate Podesta și 370 Revolution (…) și l-au consultat pe domnul Ponta în toată campania electorala. Bineînțeles că a pierdut. A câștigat Iohannis.

Traseul celor 2,5 milioane de dolari din dosarul Ponta-Blair

,,Sunt două aspecte. În dosarul acesta sunt 220 de mii de euro care au fost plătiți pentru venirea fostului premier al Marii Britanii . Eeh, eu uitasem de aia 2,5 milioane de dolari. Mi-a adus aminte doamna Florea (Adina Florea, procurorul din dosarul Onea/Negulescu și fostă pretendentă la șefia Secției Speciale pentru Investigarea Magistraților – N.R.) O să vă arăt niște ordonanțe.

Fostul procuror a devoalat și traseul banilor. „Ghita a plătit din Team Net și Asesoft (firme pe care le controla omul de afaceri – N.R.) banii ăștia. Și ca să-i poată plăti a creditat o societate comercială. A dat credit unei societăți care era tot a lui, din banii aceia creditați societatea comerciala i-a dat pe altă firma și banii au plecat in SUA. Întrebare: Poate fi usor gasita urma banilor? Da, doar sa vrea cineva să-i vadă. (…) Nu vrea nimeni să vadă banii aia, e simplu.

Cum a ajuns să deschidă dosarul Ponta-Ghiță-Blair
“Am urmărit banii, care au plecat din firmele lui Ghiță și au ajuns în Marea Britanie. Nu a fost ceva așa, special. Am avut în primul dosar circa 146 de societăți pe care le-am anchetat, între acestea au fost și niște firme ale lui Sebastian Ghița. E simplu, mergi pe cursul banului, pe rulajele bancare si așa ajungi la niște sume și apoi începi să-ți explicit, de ce Marea Britanie, de ce SUA? “

De la deșeuri periculoase la firmele lui Sebastian Ghiță
Fostul procuror a dezmințit și speculațiile că ar fi acționat la comandă sau că i s-ar fi oferit, intenționat, un pont. Mai mult, a dezvăluit un aspect extrem de interesant despre cum a început ancheta care l-a condus la Sebastian Ghiță. “Am inceput dosarul de la vasul Flaminia (vas container de desuri, refuzat în 7 țări, care a ajuns, în cele din urmă, în portul Constanța, în 2013 – N.R.) De acolo am început, pentru că voiau să îl decontamineze în Ploiești și atunci am intrat pe firmele lui (Sebastian Ghiță –  N.R.).” Aceleași firme apar apoi și în dosarul Ponta-Blair.

Fostul premier Victor Ponta a reacționat dur pe pagina sa de facebook după interviul acordat de fostul procuror DNA Ploiești, Mircea Negulescu, la postul Realitatea PLUS. Ponta este implicat alături de fostul deputat Sebastian Ghiță în dosarul „Tony Blair”, în care mai multe probe ar fi fost falsificate de Negulescu după ce a constrâns anumiți marotri să depună mărturii false. 

„In Septembrie 2016 eram in plina campanie pentru Alegerile Parlamentare – trebuia sa fiu impiericat sa ajut PSD sa castige – si Mafia politica i-a dat ordin lui Portocala Negulescu sa imi faca dosarul “Blair” / dar judecatorii i-au dat peste bot vazand probele falsificate / si eu am ajutat PSD sa castige Alegerile!

In 2020 Mafia reactioneaza asa cum a facut mereu : acelasi interlop – Portocala Negulescu- este scos din arest si dus la televizor de niste infractori – pentru banii murdari dati de Guvernul Orban care se teme de PRO Romania / dupa Portocala si alti pungasi probabil o sa-l scoata si pe Dinca ucigasul sa ne injure ! Asta arata ca se tem de noi ! Si ca facem bine ce facem!

Degeaba hotilor, “zdrentelor” si “paraditorilor” – tot o sa votam motiunea de cenzura/ tot o sa candidam la Alegerile Locale si o sa castigam primari si consilieri pe care nu ii puteti cumpara / PRO Romania va lupta impotriva voastra si va invinge!”- a scris liderul ProRomânia pe facebook.

Articolul precedentCare sunt criteriile pentru ca elevii să primească tablete de la Ministerul Educației
Articolul următorVictor Ponta după interviul lui Mircea Negulescu: Mafia politica i-a dat ordin lui Portocala Negulescu sa imi faca dosarul “Blair”