Singura centrală electrică din Gaza se închide pe fondul tensiunii cu Israel

Centrala electrică singură din Gaza a fost închisă marți, la mai puțin de o săptămână după ce Israelul a suspendat transporturile de combustibil în enclava palestiniană, datorită lansării de baloane incendiare care au provocat incendii de vegetație în sudul Israelului, potrivit Reuters.

Gaza, condusă de islamiștii Hamas, se bazează pe Israel pentru majoritatea nevoilor sale de energie. Populația sa de două milioane de locuitori, primește, în prezent, în jur de șase ore de energie electrică urmată de o întrerupere de 10 ore.

„Acum, alimentarea cu energie electrică poate scădea la doar patru ore (pe zi)”, a declarat Mohammad Thabet, un oficial la principala companie de distribuție a energiei din Gaza, după ce combustibilul s-a terminat la uzină.

Locuințele și întreprinderile din Gaza se bazează pe generatoare pentru a compensa lungi reduceri de energie, crescând presiunea financiară asupra oamenilor săi în mare măsură săraciți.

Oficialii din Gaza au declarat că închiderea centralei electrice ar provoca perturbări la instalațiile vitale, cum ar fi spitalele, care sunt echipate și cu generatoare.

Zeci de baloane cu heliu care transportă materiale incendiare au fost lansate din Gaza în ultimele zile, în ceea ce au descris surse politice drept o încercare de a pune presiune pe Israel pentru a-și ușura blocarea și a permite investiții arabe și internaționale.

Articolul precedentKlaus Iohannis a promulgat mai multe legi
Articolul următorGuvernul vrea să sesizeze CCR în legătură cu moțiunea de cenzură