Violul și uciderea unei fete de 13 ani stârnesc furie în India

Violul și uciderea unei fetițe de 13 ani din nordul Indiei au stârnit un nou protest public în țară, întrucât vizează doar ultima victimă într-o serie de atacuri sexuale împotriva femeilor și fetelor, potrivit CNN.

Doi bărbați din satul fetei din statul Uttar Pradesh au fost arestați sub suspiciunea de crimă după ce a fost găsită sugrumată pe un câmp, potrivit poliției. În urma autopsiei, au fost adăugate acuzații suplimentare de viol și viol.

Fata era dintr-o familie Dalit, cea mai joasă castă din sistemul hindus din India și considerată anterior „de neatins”, iar activiștii au declarat că aceasta crimă reflectă un climat de frică în comunitatea lor, alimentată de guvernul naționalist hindus.

Sistemul de caste din India a fost desființat oficial în 1950, dar ierarhia socială de 2.000 de ani impusă oamenilor de la naștere există încă în multe aspecte ale vieții. Sistemul de caste clasifică hindușii la naștere, definindu-și locul în societate, ce locuri de muncă pot face și cu cine se pot căsători.

Un caz în temeiul Legii Prevenirea Atrocităților a fost, de asemenea, înregistrat împotriva celor doi bărbați arestați, a spus poliția.

Fata a plecat de acasă din satul Pakaria, din districtul Lakhimpur Kheri, vineri după-amiază, pentru o plimbare pe câmpurile din apropiere, a declarat Sandeep Kumar, un ofițer din poliția Uttar Pradesh.

Când nu s-a mai întors, familia ei a început să o caute și și-a găsit trupul într-un câmp de trestie de zahăr, a spus Kumar.

Autopsia a constatat că fata a fost violată și a murit de strangulare, potrivit Kumar. El a negat că trupul ei a fost mutilat în vreun fel, după cum se susține în unele rapoarte ale mass-media locale.

Kumar a refuzat să comenteze dacă crimele au fost comise împotriva fetei pentru că era Dalit. El a spus că o anchetă este încă în curs.

Chandrashekhar Azad, activist pentru drepturile Dalit, a declarat că opresiunea împotriva Dalitilor este „maximă” sub guvernul Partidului Bharatiya Janata al premierului Narendra Modi.

Articolul precedentMichelle Obama: Trump nu este președintele potrivit
Articolul următorNoul bilanț de coronavirus: 1.014 cazuri noi, 45 de morți și 479 de pacienți internați la Terapie Intensivă