Un restaurant din China le-a cerut clienților să se cântărească la intrare / Răspunsul patronilor după reacțiile din social media

Un restaurant din partea centrală a Chinei își cere scuze pentru că le-a cerut clienților să se cântărească înainte de a hotărî ce să comande din meniu, conform BBC.

Măsura a fost luată de patronii restaurantului după ce China a lansat „Campania Farfuriei Curate”, o campanie la nivel național împotriva risipei de alimente.

Restaurantul din orașul Changsha a poziționat două cântare mari la intrare și și-a rugat clienții să își introducă măsurile într-o aplicație care să le indice exact ce feluri de mâncare le-ar fi recomandate având în vedere masa corporală. Semne pe care scrie „Fii chibzuit și disciplinat, susține farfuriile goale!” sau „Operațiunea farfuria goală” au fost afișate la intrare.

Gestul restaurantului a stârnit reacții negative pe social media. Ulterior, patronii și-au cerut scuze pentru gestul făcut, declarând că singurul loc scop a fost de a promova consumul responsabil și că nu și-au forțat niciodată clienții să se cântărească.

Președintele Xi Jinping a lansat compania în această săptămână, numind nivelul la care risipa alimentară a ajuns la nivel național unul „șocant și îngrijorător”.

Articolul precedentȘeful unei autorități de turism din Irlanda și-a dat demisia după ce s-a aflat unde și-a petrecut vacanța
Articolul următorFlăcările cuprind California: incendiile de vegetație se întind pe 7000 de hectare