Moldova: Nou cutremur în alianța de guvernare PSRM-PDM

Cutremur în alianța de guvernare PSRM – PDM, după ce democratul Vladimir Andronachi a anunțat că părăsește fracțiunea PD, dar rămâne deputat neafiliat în Parlamentul de la Chișinău.

Într-un comunicat de presă, Andronachi a subliniat că decizia este una asumată și determinată de lipsa unui proces democratic și deschis în cadrul fracțiunii și a partidului, scrie InfoPrut.

„Nu sunt transfug și nici trădător. Partidul Democrat este unicul partid politic în care m-am regăsit cu viziunea și experiența profesională, fiind ghidat de convingerea că poziționarea, valorile și viziunile promovate de Partidul Democrat sunt oneste și cele mai potrivite pentru dezvoltarea Republicii Moldova spre binele cetățenilor săi. Partidul Democrat tot timpul a fost forul unde erau ascultate toate vocile, iar deciziile erau adoptate în mod colectiv. Spre regret, astăzi, anume conducerea actuală a Partidului Democrat reprezintă cea mai mare problemă a partidului. Un grup minoritar, în frunte cu Pavel Filip, a capturat orice proces decizional în interiorul partidului și acționează exclusiv în interese proprii și subiective”, a menționat Andronachi.

Deputatul a adăugat: „Din cauza lui Pavel Filip, Partidul Democrat care avea cel mai mare număr de primari și era a doua cea mai mare fracțiune parlamentară, a ajuns să nu conteze nici în țară și nici în parlament. Eu nu plec din Partidul Democrat, pentru că asta este casa și familia mea. Eu cred în Partidul Democrat, dar nu cu Pavel Filip în calitate de Președinte de partid”.

Totodată, parlamentarul nu exclude revenirea în fracțiunea Partidului Democrat, doar atunci când „Pavel Filip și micro echipa sa nu va mai fi în formațiunea respectivă sau la cârma acesteia”.

Amintim că anterior, Pavel Filip, președintele PDM, a admis un asemenea scenariu, întrucât din spusele sale, deputații Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc s-ar fi implica mai puțin în activitatea PD și ar fi lipsit de la ultimele ședințe ale fracțiunii democraților.

După plecarea lui Andronachi, fracțiunea democraților a rămas cu 12 deputați, după ce mai mulți membri au aderat la grupul „Pro Moldova” și la Partidul „Șor”.

Articolul precedentAlina Gorghiu despre relocările PNL: Dacă vor exista cazuri care contravin principiilor partidului, acestea nu au ce căuta în PNL
Articolul următorDezastru în Bulgaria: Numărul turiștilor a scăzut cu 80% / Hotelurile din două mari stațiuni se închid la 10 septembrie