Pentru moment zborurile sunt oprite pentru majoritatea călătorilor, până cel puțin pe 15 iunie. Acest lucru nu a oprit mai multe companii aeriene să programeze zboruri în vară pentru Europa, printre care Delta, Emirates și Qatar, potrivit Forbes.

Un drum la clasa economic în iunie cu Delta Airlines costă 2.126 dolari, iar un bilet la clasa I între Atlanta și Paris costă 7.085 dolari.

Pe măsură ce frontierele UE încep să se deschidă, Lufthansa împreună cu subsidiarele sale SWISS și Eurowings au programant o revenire majoră pentru destinații din întreaga Europă în toată luna iunie, citează Digi24.

Ce se mai întâmplă pe piața zborurilor:
  • Compania aeriană britanică British Airways intenționează să reducă până la 12.000 de locuri de muncă din cauza impactului de durată al coronavirusului asupra activității sale, a anunțat marți compania sa mamă, grupul IAG, potrivit AFP.
  • CEO-ul companiei aeriene irlandeze Ryanair, Michael O’Leary, spune că nu va susţine zborurile dacă va trebui să lase un loc liber între pasageri ca să respecte regulile de distanţare socială, potrivit Mediafax care citează Business Insider.
  • Lufthansa ar putea solicita o formă de protecție față de creditori în timp ce discuta cu guvernul de la Berlin un pachet de salvare de 9 miliarde de euro, a declarat o sursă din companie, citată de Reuters.
  • Distanțarea socială va face să se încheie era zborurilor ieftine, avertizează industria aviatică. Zilele călătoriilor ieftine cu avionul se vor încheia dacă pandemia de covid-19 va obliga companiile aeriene să aplice măsuri de distanțare fizică în aeronave. Alexandre de Juniac, directorul general al International Air Transport Association (IATA) a spus că dacă guvernele vor da acest ordin, o treime din locuri vor rămâne goale și companiile vor trebui să mărească prețurile biletelor cu 50% sau să dea faliment.
Articolul precedentCoronavirus: China acuză SUA că încearcă să arunce vina pe Beijing pentru situația de criză
Articolul următorȚigările mentolate dispar de pe piața din România