România nu va achiziționa vaccinul anti-coronavirus al rușilor

România nu va cumpăra vaccinul anti-COVID-19 fabricat în Rusia. Șeful statului, Klaus Iohannis,  a declarat astăzi că „nu există nicio validare externă pentru vaccinul anti-COVID”, iar în acest moment nici o formulă a vaccinului nu a fost aprobată în Uniunea Europeană.

„România este parte din UE și încheie precontracte cu entități din UE. Nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menționat”, a declarat șeful statului.

Rusia a anunțat la începutul săptămânii ca a înregistrat primul vaccin anti-coronavirus, ceea ce a ridicat multe semne de întrebare rândul comunității experților internaționali din Sănătate.

„Este important pentru români să știe că în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare și sperăm ca într-un viitor apropiat să beneficiem de un vaccin COVID-19. România este parte din acest efort și s-a înscris în prima etapă pentru 10 milioane de doze, atunci când primul vaccin va fi disponibil în UE. Dar la acest moment în care discutăm nu există un vaccine aprobat în UE”, a declarat Klaus Iohannis.

Articolul precedentComisia Europeană lansează noua versiune îmbunătățită a instrumentului SELFIE
Articolul următorBrașov: Fetiță salvată de pompieri după ce a fost încuiată în mașină de sora ei