Cum explică Nelu Tătaru confuzia în privința includerii și excluderii Spaniei din „zona galbenă”

Spania a fost trecută luni de autorități în lista țărilor din „zona galbenă” după care retrasă după câteva ore. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că probelma a fost cauzată de o eroare de evaluare, conform Digi24.

Nelu Tătaru a explicat sursa erorii: Spania nu raportează numărul noilor infectări în weekend. Autoritățile au considerat, așadar, cu nu s-a înregistrat niciun caz nou de COVID-19, deși pânp acum Spania a fost dintre țările cu cel mai ridicat număr de cazuri din întreaga Europă, fapt ce motivează scoaterea acesteia de pe listă.

Situația rămâne incertă: după ce a fost inclusă, apoi exclusă de pe listă în baza, se pare, unei evaluări eronate, ministrul Sănătății declară: „Rămâne să vedem ce se întâmplă în această săptămână și dacă se repetă va intra în zona galbenă.”

Lista țărilor din „zona galbenă” are un impact deosebit de mare asupra călătoriilor internaționale. Toți cei care se întorc din astfel de țări trebuie să rămână izolați pentru 14 zile. Mai mult decât atât, luni, după prima decizie de a introduce Spania în lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, legăturile aeriene cu Spania au fost întrerupte.

Articolul precedentAna Bogdan s-a calificat în optimile turneului WTA de la Praga: 6-1, 6-1 în fața lui Storm Sanders
Articolul următorJoe Biden o propune pe Kamala Harris pentru funcția de vicepreședinte / Prima femeie afro-americană propusă pentru această funcție