Iașiul are nevoie de sânge! Operațiile sunt amânate din cauza lipsei de donatori

Spitalele județene din Iași duc lipsă de sânge: numărul donatorilor este cu un sfert mai mic decât în aceeași perioadă din anul trecut, iar operațiile trebuie amânate, transmite Digi24.

UPU SMURD Iași se confruntă chiar și cu câte cinci cazuri grave pe zi, pentru care este nevoie urgentă de sânge, însă acesta este de negăsit. În consecință, capacitatea spitalelor de a efectua operații la urgențe este la jumătatea nivelului obișnuit.

Diana Cimpoeșu, medic șef al UPU SMURD Iași, a declarat că scăderea donatorilor este un lucru obișnuit pentru luna august, însă cu toate acestea numărul donatorilor din acest an este cu 26% mai mic decât numărul donatorilor de anul trecut. Spre exemplu, numărul cererilor pentru sânge cu grupa sanguină 0 a fost de 38, în timp ce în total doar 30 de persoane au donat.

Pe lângă faptul că donatorii ajută sistemul medical să facă față numărului mare de pacienți, aceștia primesc și o serie de beneficii, cum ar fi reduceri pentru transportul în comun, zile de concediu sau tichete de masă.

Articolul precedentFundația Reut ar putea primi în folosință un teren de 395 de mp pe bulevardul Mircea Vodă
Articolul următorAna Bogdan s-a calificat în optimile turneului WTA de la Praga: 6-1, 6-1 în fața lui Storm Sanders