Fundația Reut ar putea primi în folosință un teren de 395 de mp pe bulevardul Mircea Vodă

Darea în folosință a unui teren de 395 de mp din Sectorul 3 către Fundația Reut va fi dezbătută joi de Consiliul General al Capitalei, conform Agerpres. Fundația se angajează să utilizeze terenul pentru activități școlare.

Terenul se află pe bulevardul Mircea Vodă FN din capitală și ar urmă să fie dat în folosință gratuită fundației pe o perioadă de 49 de ani. Fundația își ia angajamentul de a folosi terenul exclusiv cu destinația stabilită și de a-l restitui la termenul stabilit, cu eventualele investiții făcute pe perioada de folosință. Hotărârea de alocare a terenului va fi revocată dacă fundația nu începe lucrările de amenajare în termen de 12 luni de la data intrării acesteia în vigoare.

Fundația Reut, fosta fundație Ronald S. Lauder, are ca scop revitalizarea educației și tradiţiilor evreieşti în Europa Centrală şi de Est, după distrugerile imense cauzate de nazism şi comunism. Conform referatului de aprobare, aceasta are statut de utilitate publică.

În aceeași ședință Consiliul General al Capitalei va dezbate și alocarea unui teren de 630 mp din apropierea Lacului Herăstrău pentru construirea unei biserici de către Arhiepiscopia Bucureștiului.

Articolul precedentUn teren de 630 mp de lângă Herăstrău ar putea fi dat în folosința Arhiepiscopiei Bucureștiului pentru construirea unei biserici
Articolul următorIașiul are nevoie de sânge! Operațiile sunt amânate din cauza lipsei de donatori