Un nou Birou Consular al Ambasadei României ar putea fi deschis în Irlanda de Nord

Un nou Birou Consular al Ambasadei României ar putea fi deschis în Irlanda de Nord, la Belfast. Ambasadorul Dan Mihalache a participat în acest sens la o discuție promițătoare cu autoritățile din cel mai important oraș al Irlandei de Nord, scrie Agerpres.

Noul Birou Consular ar urma să fie deschis pentru a acoperi nevoia de servicii consulare a românilor stabiliți în Irlanda de Nord. În cadrul discuției avute Declan Kearney, Junior Minister Executive Office, ambasadorul Dan Mihalache a discutat despre comunitatea de români stabilită în Irlanda de Nord, despre evoluția pandemiei de coronavirus în cele două țări și despre perspectiva acordurilor pe care Regatul Unit le va semna cu Uniunea Europeană după Brexit.

Conform dublin.mae.ro, la ultimul recensământ efectuat în Irlanda de Nord în 2016, numărul românilor atingea cifra de 28.702 persoane, cu o creștere de 67% față de 2011 (cea mai mare creștere a prezenței unui grup etnic pe teritoriul Irlandei de Nord).

Articolul precedentGermania inaugurează o nouă agenție de securitate cibernetică / Care este suma alocată pentru buget
Articolul următorProducerea „energiei verzi”, subiect de discuție între Klaus Iohannis și conducerea combinatului siderurgic de la Galați