Putin anunță că Rusia devine prima țară care aprobă un vaccin anti-COVID

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat marți că Rusia a devenit prima țară din lume care să acorde aprobarea unui vaccin COVID-19. Anunțul vine la două luni de testare a vaccinului pe oameni, scrie Reuters

Dezvoltarea deschide drumul inoculării în masă a populației rusești, chiar și când studiile clinice pentru testarea siguranței vaccinului continuă.

Viteza cu care Rusia reușește punerea pe piață a vaccinului anti-COVID subliniază determinarea pentru a câștiga lupta cu marile puteri, dar ridică și anumite semne de întrebare cu privire punerea prestigiului național înaintea științei și siguranței.

Într-o întâlnire a guvernului rus televizată, Putin a declarat că vaccinul Institutului Gamaleya din Moscova este sigur și că i-a fost administrat unei fiice de-a lui.

„Știu că este destul de eficient, formează imunitate puternică și, repet, a trecut de toate verificările”, a susținut Vladimir Putin.

Ministerul Sănătății din Rusia va aproba în curând faza III a vaccinului, mai exact administrarea pe mii de oameni. Această fază este considerată esențială pentru scoaterea pe piață a unui vaccin bun.

Autoritățile însărcinate cu reglementarea au atenționat cercetătorii să nu se grăbească cu scoaterea pe piață a unui vaccin care ar compromite siguranța acestuia.

Lucrătorii COVID-19 din domeniul sanitar rusesc vor primi posibilitatea de a se înscrie pentru a fi voluntari, deci să primească vaccinul, imediat ce acesta va fi aprobat.

Mai mult de 100 de vaccinuri anti-COVID sunt dezvoltate pe tot globul. 4 dintre acestea ar fi deja în faza III de testare, conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății.

Articolul precedentExplozie cazuri de COVID în Vaslui / Managerul Spitalului Județean, posibil infectat, va fi transferat la „Matei Balș”
Articolul următorO lucrătoare sexuală din România protestează în Germania pentru a reîncepe munca