Australian dat afară de la rafinărie după un meme cu Hitler, a câștigat în instanță aproape 200.000 de dolari

Un lucrător de la o rafinărie australiană a fost despăgubit cu aproape 200.000 de dolari după ce a fost dat afară din companie ca urmare a unei glume pe care a făcut-o. El a editat scenele din filmul „Ultimele zile ale lui Hitler”, pentru a-i portretiza șefii companiei care dezbăteau salariile angajaților, scrie BBC

Scott Tracey a folosit scena din popularul film din 2004 pentru a suprapune scene din sânul negocierilor salariale ale companiei, postând totul pe un grup închis de Facebook.

Bărbatul a fost dat afară, dar după o bătălie de 2 ani în instanțe, a reușit să obțină reangajarea în cadrul companiei și despăgubiri.

Scott a folosit celebra scenă din filmul „Ultimele zile ale lui Hitler”, în care dictatorul german îi confruntă pe generalii săi într-un bunker. Scena a fost folosită pentru a realiza filmulețe amuzante în foarte multe țări, printre care și România.

Compania a stabilit că este „foarte ofensator și nepotrivit”, iar ca urmare, l-a concediat pe bărbat.

Scott a mers mai întâi la tribunal, dar a pierdut. El a făcut apel, iar luni, Curtea Federală a stabilit că nu este rezonabil ca în filmulețul bărbatului, generalii naziști să fie comparați membrii companiei petroliere.

Astfel, Scott și-a recăpătat job-ul și a primit 177.000 de mii de dolari despăgubiri, dar și 24.000 de dolari bonusuri la pensie.

Articolul precedentVIDEO Zeci de oameni au fugit spre siguranță în centrul orașului francez Cannes după un zvon de atac armat
Articolul următorLa mulți ani, Octav Bjoza! Câți ani împlinește președintele AFDPR?