NYT: Donal Trump ar fi cerut ca chipul să-i fie sculptat pe Muntele Rushmore

New York Times susține că, anul trecut, Casa Albă s-a adresat guvernului din Dakota de Sud pentru a cere ca alți președinți americani să fie sculptați pe Muntele Rashmore. O sursă New York Times susține că la vizita a președintelui Trump cu ocazia zilei de 4 iulie, guvernatorul din Dakota de Sud i-a prezentat lui Trump o machetă cu Muntele Rushmore pe care era prezent și chipul acestuia, scrie CNN.

Se pare că, pe lângă dorința Casei Albe de a adăuga mai multe sculpturi ale președinților americani pe Muntele Rushmore, guvernatorul din Dakota de Sud i-ar prezentat lui Trump la întâlnirea cu acesta de pe 4 iulie de la Muntele Rushmore o machetă pe care era prezent și chipul acestuia.

Potrivit unui interviu din 2018 al guvernatoarei din Dakota de Sud, Kristi Noem, cei doi ar fi vorbit în biroul lui Trump de la Casa Albă despre posibilitatea unei astfel de sculpturi. Noem susține că la auzul ideii, ea a râs, dar Trump ar fi fost cât se poate de serios.

Noem susține că l-a invitat pe Trump la Muntele Rushmore, iar acesta a răspuns că visul său este ca chipul să îi fie sculptat acolo. Președintele american a vehiculat această idee și în campania electorală din 2017, la un meeting din Youngstown, Ohio.

În timpul discursului dedicat zilei Americii de pe 4 iulie anul acesta, Trump a apărat Muntele Rushmore susținând vehement că este un tribut adus „părinților” Americii și libertății. Activiștii au cerut ca sculpturile de pe Muntele Rushmore să fie îndepărtate pentru că locul este considerat sacru de nativii americani.

 

Articolul precedentUPDATE Incendiu pe terenurile unei foste ferme de porci din Periș / 10 hectare ard
Articolul următorVIDEO Directorul unei școli din SUA a parodiat melodia ”U Can’t Touch This” pentru a încuraja respectarea regulilor anti-COVID