FOTOGALERIE Sovata, o stațiune frumoasă, foarte aglomerată în weekend-uri, unde distanțarea fizică este imposibilă

Sovata, o stațiune foarte frumoasă, dar și foarte aglomerată în weekend-uri, unde distanțarea fizică nu se respectă. La lacul Ursu, pe lângă prețurile mari, organizatorii lasă prea mulți oameni în zona lacului, astfel că distanțarea nu există. Situația este similară și la lacul Negru, acolo unde pe promenada din jurul lacului nu poartă nimeni mască.

Deși mai nimeni nu vorbește despre ea, stațiunea turistică Sovata rămâne în timp de pandemie la fel de frumoasă dar și aglomerată ca în vremuri normale. Mai grav este că, regulile de distanțare socială nu se respectă și, de multe ori, organizatorii de pontoane de lângă lac sau polițiștii din zonă sunt complici la nerespectarea regulilor.

La Lacul Ursu din Sovata, lacul cu cea mai mare concentrație de sare din lume, organizatorii umflă prețurile: 30 de lei intrarea de adult la lac și 20 de lei șezlongul, care este mai mult un scaun de plastic.

La ora 9 dimineața greu mai poți găsi șezlonguri libere, motiv pentru care multă lume este nevoită să stea prosoape. Organizatorii lasă un număr mult prea mare de oameni în preajma lacului, astfel că respectarea normelor anti-Covid este imposibilă.

Organizatorii par a avea o singură grijă: Să nu te ungi cu nămol din lac!

Aglomerație la Lacul Ursu (sursa foto: senstv.ro)
Lipsa de distanțare socială la lacul Ursu (sursa foto: senstv.ro)

Oamenii stau și pe iarba din afara perimetrului lacului pentru a evita canicula.

Evitarea caniculei la lacul Ursu (sursa foto: senstv.ro)

Între orele 13 și 15 scăldatul este oprit pentru protejarea lacului și nu se mai accepta intrări în incintă, astfel că oamenii stau la coada și o ora pentru a putea intra. Deși locurile sunt anunțate ca fiind limitate, nu se respectă distanțarea iar cozile persistă.

O situație similară este și la standul și lacul Negru, dar acolo regulile sunt puțin mai stricte.

Pe promenada din jurul lacului Ursu nu poartă masca aproape nimeni, deși poliția atrage atenția discret și politicos.

Cu toate acestea, stațiunea în sine arată deosebit de bine. Feluri de mâncare sunt deosebite și atent preparate, iar restaurantele se străduiesc cel mai mult sa respecte regulile, în ciuda faptului ca la intrare se formează des cozi la orele mesei.

Frumusețea Sovatei (sursa foto: senstv.ro)
Frumusețea Sovatei (sursa foto: senstv.ro)
Articolul precedentVIDEO Bătaie generală sâmbătă pe o plajă din Belgia: Nisip și umbrele aruncate în polițiști
Articolul următorFosta gimnastă Cătălina Ponor se căsătorește / Cine este viitorul soț