Donația României pentru Liban: cele opt tone de materiale medicale au ajuns la Beirut

Aproximativ 8 tone de materiale medicale au ajuns în Liban ca ajutor din partea României pentru spitalele din Beirut. Cele două aeronave ale Forțelor Aeriene Române care au transportat încărcătura au aterizat la Beirut în cursul zilei de sâmbătă, 8 august.

Conform unei postări de pe pagina de Facebook a DSU, materialele au fost predate militarilor libanezi, care le vor distribui în spitalele unde sunt tratați cei răniți în explozia ce a avut loc în Beirut acum câteva zile.

„Cei 2 reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care au însoțit transportul umanitar în vederea asigurării transferului ajutoarelor medicale autorităților responsabile au fost întâmpinați de Ambasadorul României la Beirut, domnul Victor Mircea și de reprezentanții ambasadei, la aeroportul din Liban”, este menționat în postare.

România este una dintre țările care a răspuns la cererii pe care guvernul Libanului a făcut în plan internațional, pentru a primi ajutor de care are nevoie în urma exploziei din 4 august. Conform Ziare.com, premierul Ludovic Orban a semnat vineri decizia de a trimite 2.000 de flacoane din reerva de ceftriaxone și alte materiale medicale la Beirut.

Citește și: 

Beirut: Explozia s-a simțit până în Cipru /  300.000 de persoane, fără locuință

VIDEO INCREDIBIL: Mireasă surprinsă în mijlocul exploziei din Beirut

Protestele din Beirut devin mai violente / Protestatarii cer găsirea responsabililor, dar nu au încredere în guvern

 

Articolul precedentProteste antiguvernamentale în estul Rusiei: circa 3.000 de oameni au mărșăluit în a cincea săptămână de protest
Articolul următor75 de ani de la Hiroshima și Nagasaki