O lună de proteste împotriva lui Bokyo Borisov, premierul Bulgariei

Protestatarii au ieșit pentru a 30-a noapte consecutivă pe străzile Sofiei, pentru a manifesta împotriva premierului Bokyo Borisov, acuzat de fapte de corupție, conform Digi24.

Manifestanții au aruncat cu ouă și cu roșii în sediul guvernului, cerând demisia premierului. Străzile și intersecțiile au fost din nou blocate cu mobilier stradal și corturi, la fel ca în ultimele câteva săptămâni.

Forțele de ordine înlătură astfel de blocaje, însă protestatarii le formează mai repede decât le poate îndepărta poliția. Manifestanții se păstrează consecvenți: „Daca ei (poliţia) ne evacuează (taberele de corturi), le vom amplasa din nou”, a declarat unul dintre protestatari pentru un post de televiziune local.

Bokyo Borisov, premierul Bulgariei, este acuzat că ar fi favorizat anumiți afaceriști influenți și controversați, în detrimentul țării. Ca răspuns la protestele de amploare organizate împotriva lui, prim-ministrul a declarat că este posibil să își dea demisia, cu condiția de a păstra actualul guvern în funcție.

Articolul precedentDan Cristian Popescu anunţă că e susţinut de PSD pentru Primăria Sectorului 2
Articolul următorO femeie însărcinată a murit din cauza COVID-19 / Pacienta nu avea alte afecțiuni