Testul rapid Covid din Marea Britanie nu a fost încă aprobat de autorități

Unul dintre cele două teste rapide de coronavirus de 90 de minute, cumpărate de guvernul britanic și anunțat luni, nu a fost încă aprobat de către autoritățile de reglementare, deși nu au fost publicate date despre acuratețea fiecăruia, informează The Guardian.

Testul de la Oxford Nanopore, o tânără companie biotehnologică, pornită de la Universitatea Oxford, nu a fost încă aprobat de autoritatea de reglementare, Autoritatea de reglementare a medicamentelor și a produselor medicale (MHRA). Înainte de Covid-19, Oxford Nanopore a fost implicat doar în cercetare, nefăcând teste pentru pacienți.

Aproximativ 80 de alte teste moleculare au avut o marcă CE de la MHRA încă din aprilie. DnaNudge a primit o scutire de urgență de către MHRA și poate fi utilizată fără marca CE.

Oxford Nanopore și DnaNudge au fost numite pentru prima dată de secretarul de sănătate, Matt Hancock, într-o conferință de presă din Downing Street, la 1 mai, ziua în care și-a anunțat ținta pentru a ajunge la 100.000 de testări pe zi în Anglia.

Hancock a mulțumit cu profunzime pentru eforturile britanice de a îmbunătăți testarea. El a menționat din nou ambele companii din același podium la 21 mai.

Spre deosebire de Oxford Nanopore, DnaNudge – creația unui profesor eminent la Imperial College London – este în mod obișnuit orientat spre consumator, având un magazin emblematic în Covent Garden, Londra. DnaNudge vinde brățări într-o varietate de culori care conțin ADN-ul într-o capsulă, realizate dintr-un tampon de obraz unic. Legat de o aplicație pentru smartphone, brățară va sfătui dacă să cumpărați produse alimentare, intermitent roșu sau verde atunci când scanați codul de bare.

Articolul precedent5 miliarde de lei în plus pentru IMM Invest
Articolul următorOrban a cerut pregătirea regulilor de protectie sanitara la vot