Turcan: „Dacă nu se depun contestaţii, atunci 250.000 de tablete vor fi distribuite în şcoli până pe 10 septembrie”

Până la sfârșitul acestei luni va fi semnat contractul pentru achiziția a 250.000 de tablete pentru elevii din familii defavorizate- a anunțat vicepremierul Raluca Turcan într-o conferință de presă.

„Ministerul Educaţiei Naţionale a făcut o achiziţie de tablete prin ONAC în număr de 250.000. Contractul ar putea fi semnat la finalul lunii august, iar tabletele să fie livrate până pe 10 septembrie. Aceştia sunt termenii din caietul de sarcini”, a declarat  Turcan la Iaşi.

Tabletele vor ajunge la timp în școli doar dacă nu se vor depune contestații, mai spune vicepremierul.

„Dacă nu se depun contestaţii, atunci aceste 250.000 de tablete vor fi distribuite în şcoli până pe 10 septembrie, evident cu prioritate în zonele vulnerabile, unde sunt copii din familii defavorizate. Eu sper să nu se depună contestaţii şi că această hârjoneală permanentă în materie de achiziţii publice care a marcat negativ multe proiecte de investiţii, să nu se realizeze şi în materie de achiziţii de tablete, atât de necesare în acest context”, a explicat Turcan.

În plus, autoritățile locale ar putea  cumpăra încă 200.000 de tablete care vor fi decontate de Ministerul Fondurilor Europene. Raluca Turcan a declarat că împreună cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a identificat o sursă de finanţare pentru această achiziție.

„Mai există, de asemenea, 70.000 de laptopuri cumpărate pentru licee şi peste 1.500 de centre de predare digitală dezvoltat în parteneriat cu guvernul Japoniei”, a precizat Turcan.

Conferință de presă

Publicată de Raluca Turcan pe Vineri, 7 august 2020

Articolul precedentA fost reținut principalul suspect în cazul uciderii interlopului Emi Pian
Articolul următorDouă școli se închid în Germania din cauza unor cazuri COVID-19