DSP București trece sub conducere militară

Secretarul de stat general medic Ionel Paul Oprea va coordona Direcția de Sănătate Publică a municipiului București, în urma unei decizii a ministrului Sănătății Nelu Tătaru, potrivit tvr.ro.

Este același general care a condus temporar și Spitalul Județean Suceava, în plină criză.

Decizia ministrului Sănătății vine după ce Direcţia de Sănătate Publică din Capitală a fost criticată, în ultima perioadă, din cauza unor anchete epidemiologice ratate sau chiar inexistente, în contextul epidemiei de COVID-19.

Ministerul Sănătății anunţă și că va intensifica activităţile de testare pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2.

Conform Ministerului Sănătății (MS), vor continua activitățile de identificare a infecției cu SARS-CoV-2 în cadrul Programului Național de prevenire, supraveghere și control al bolilor transmisibile prioritare.

„Am introdus decontarea testelor RT-PCR în programul național în luna martie a acestui an. Am pornit de la 1 centru în care se prelucrau probele și, după o muncă susținută de aproape 5 luni, am ajuns la peste 130 de centre de testare evaluate și încluse în program. Dorim o creștere a numărului de puncte de testare și o intensificare a activităților. Există un buget de aproximativ 200 milioane de lei pentru decontarea testelor RT –PCR care va fi suplimentat dacă este necesar”, a declarat ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

 

Articolul precedentPacienți infectați cu Covid-19, duși la spital cu microbuzul
Articolul următorMarcel Vela-mesaj pentru interlopi: „Suntem cu ochii pe voi”