China izolează un sat din  Mongolia Interioară după apariția ciumei bubonice

Autoritățile din regiunea chineză din Mongolia Interioară au izolat un sat, după ce un locuitor de acolo a murit din cauza ciumei bubonice, o boală veche de secole responsabilă de cea mai mortală pandemie din istoria umană, potrivit CNN.

Decesul a fost raportat autorităților de sănătate din orașul Baotou duminică, iar victima a fost confirmată joi, un pacient cu ciumă bubonică, a declarat Comisia municipală de sănătate din Baotou într-o declarație pe site-ul său.

Pacientul a murit din cauza unei defecțiuni a sistemului circulator, potrivit declarației. Nu s-a menționat cum pacientul a fost infectat cu ciumă.

Pentru a stopa răspândirea bolii, autoritățile au izolat satul Suji Xincun, unde locuia pacientul mort și au ordonat dezinfectarea zilnică a locuințelor. Toți sătenii au fost testați până acum negativla boală, se arată în comunicat.

Nouă contacte apropiate și 26 de contacte secundare ale pacientului au fost puse în carantină și au fost testate negativ, a mai spus comisia.

Damao Banner, districtul în care se află satul, a fost pus în alertă la nivelul 3 pentru prevenirea ciumei, al doilea cel mai scăzut dintr-un sistem cu patru niveluri, până la sfârșitul anului.

Acesta este al doilea caz – și primul deces – al ciumei bubonice în China, confirmat anul acesta. Cazul anterior a fost descoperit în iulie în Bayannur, un alt oraș din Mongolia Interioară, ceea ce a dus la emiterea unei alte alerte de nivel 3 și la închiderea mai multor puncte turistice.

Ciuma, cauzată de bacterii și transmisă prin mușcături de purici și animale infectate, a ucis aproximativ 50 de milioane de oameni în Europa în timpul pandemiei denumite ‘Moartea Neagră’, în Evul Mediu.

Ciumă bubonică, care este una dintre cele trei forme ale ciumei, crează ganglioni limfatici dureroși, umflați, precum și febră, frisoane și tuse.

Apariția antibioticelor, care pot trata cele mai multe infecții, dacă sunt prinse suficient de devreme, a ajutat la izolarea focarelor de ciumă, prevenind tipul de răspândire rapidă existentă în Europa, în Evul Mediu.

Articolul precedentTrump: Firmele americane trebuie să pună capăt legăturilor cu TikTok și WeChat
Articolul următorBilanț covid-19, 7 august