Donald Trump susține că vaccinul anti-COVID ar putea fi gata pâna la prezidențialele din SUA

Președintele Donald Trump susține că există posibilitatea ca un vaccin anti-COVID să fie scos pe piață până la alegerile prezidențiale din SUA care au loc pe 3 noiembrie, potrivit Reuters

Întrebat de prezentatorul unei emisiuni radio cu privire la vaccinul anti-COVID, Trump a spus că „înaintea terminării anului ar putea fi cum mai mult înaintea terminării anului”.

Președintele SUA susține că, „în unele cazuri”, vaccinul ar putea fi gata chiar înainte de 3 noiembrie, dacă nu în jurul acelei date.

Trump, care caută un al doilea mandat în fruntea țării cu toate că aceasta a fost puternic lovită economic, s-a grăbit să redeschidă școlile și să facă ca totul „să revină la normal”, deși țara totalizează zilnic mai mult de o mie de decese.

Oficialii din domeniul sănătății de la Casa Albă susțin că nu vor fi săriți pași în cursa pentru definitivarea vaccinului anti-COVID.

Doctorul Fauci, oficial infecționist al guvernului SUA, susține că există date concludente că măcar unul dintre vaccinurile aflate în teste funcționează și va fi terminat până la sfârșitul anului.

 

 

Articolul precedentCoronavirus: Primarul din Los Angeles a anunțat că permite tăierea apei și curentului la petrecerile private
Articolul următorPreședintele Iohannis își cere scuze public pentru formula de calcul în vederea reluării cursurilor preuniversitare prezentată eronat