Coronavirus: Primarul din Los Angeles a anunțat că permite tăierea apei și curentului la petrecerile private

Primarul din Los Angeles, SUA, a anunțat că autoritățile vor primi permisiunea să oprească apa și curentul în proprietățile unde se țin petreceri sau manifestații unde se adună prea mulți oameni, scrie BBC

Eric Garcetti, edilul metropolei Los Angeles, susține că petrecerile din locuințe devin adevărate „cluburi” și acestea prezintă un risc crescut de infectare.

Decizia va intra în vigoare vineri.

Luna trecută, Gavin Newsom, guvernatorul Californiei, a decis suspendarea tuturor activităților desfășurate înăuntrul restaurantelor, barurilor și spațiilor destinate divertismentului.

Chiar și așa, Los Angeles a fost împânzit de petreceri. Nu mai departe de începutul acestei săptămâni, o femeie a fost împușcată mortal în timpul unei petreceri de 200 de persoane.

Garcetti a declarat că petrecerile sunt date în locuințe care sunt vacante sau închiriate pe termen scurt. Primarul a adăugat că aceste petreceri nu au consecințe doar asupra participanților, ci asupra întregii comunități.

California este unul dintre cele mai afectate state cu 532.000 de cazuri confirmate de infectare. Autoritățile au adus la cunoștință și că aproximativ 10.000 de persoane au murit în California ca urmare a infectării cu noul coronavirus.

Totodată, comitatul Los Angeles raportează cel mai mare număr de noi cazuri din SUA, 197.000 până miercuri.

 

Articolul precedentIncendiu de vegetație în zona Ghencea ce se întinde pe 10 mii de metri pătrați
Articolul următorDonald Trump susține că vaccinul anti-COVID ar putea fi gata pâna la prezidențialele din SUA