Spania plănuiește să acorde un venit de bază necondiționat pentru familiile defavorizate

Guvernul spaniol are în plan lansarea unei scheme pentru acordarea unui venit de bază necondiționat. Măsura vizează gospodăriile cele mai afectate de criza generată de coronavirus, conform BBC.

Planul este așteptat a fi aprobat săptămâna viitoare și avea în vedere acordarea acestui ajutor pentru 100 de mii de familii inițial. Fiecare adult care este eligibil ajutorului va primi cel puțin €462, pe lângă alte beneficii.

Finlanda a testat un astfel de program, iar Italia a încercat și ea un plan pentru a oferii astfel de ajutoare. Cu toate acestea, nici Finlanda și nici Italia nu au dat roade în ceea ce privește reducerea șomajului prin implementarea acestor programe.

Programul spaniol va prioritiza familiile, mai ales cele monoparentale. Ulterior, guvernul vrea ca un milion de familii să beneficieze de acest ajutor.

Deși Spania fost printre țările cele mai afectate de noul coronavirus, duminică bilanțul deceselor a scăzut sub 100 pentru prima oară în două luni.

 

Articolul precedentTerasele se vor deschide de la 1 iunie, iar sezonul estival s-ar deschide din 15 iunie -patronate turism
Articolul următorCozi kilometrice în plină pandemie pentru un pachet cu mâncare