Armenia restricționează difuzarea de canale TV din Rusia

Președintele armean Armen Sarkissian a semnat legea audiovizualului, care restricționează difuzarea de canale TV străine în spațiul public, a informat serviciul de presă al șefului statului, potrivit Novaia Gazeta.

Pe 16 iulie, această lege a fost adoptată de parlamentul local. Restricții se aplică și canalelor TV rusești. În conformitate cu legea adoptată, programele străine pot fi retransmise fără licență printr-un multiplex public (adică printr-un pachet disponibil pe teritoriul țării printr-o antenă obișnuită). Numai pe baza unui acord interstatal. În plus, materialele străine ale canalelor TV armene vor trebui să fie dublate în armeană sau furnizate cu subtitrare. De facto, noile reguli vor funcționa de la începutul anului 2021, întrucât rețeaua de difuzare este aprobată anual.

Secretarul Uniunii Jurnaliștilor din Rusia (UJR), Timur Shafir, a declarat că proiectul de lege ridică întrebări, deoarece ar fi problematică încheierea de noi contracte în mod operațional până în ianuarie 2021. 

La rândul său, diplomații ruși au subliniat că noua lege „va avea cu siguranță un impact semnificativ asupra politicii informaționale” și că „va trebui să fie de acord cu „noi reguli, care, se pare, vor fi propuse de partea armenească”.

Cu toate acestea, unul dintre autorii documentului, parlamentarul Vahagn Tevosyan a răspuns atunci că legea nu va afecta interesele telespectatorilor de canale TV ruse și că nu există o componentă politică în el.

 

Articolul precedentÎn Germania începe al doilea val de coronavirus
Articolul următorAzi e „Schimbarea la Față”. Ziua când „vara se ceartă cu toamna”. Ce tradiții există de această sărbătoare