Hezbollah a amenințat să arunce în aer Israelul cu aceleași substanțe chimice vinovate pentru dezastrul de la Beirut

Hezbollah a încercat, de asemenea, să importe nitrat de amoniu prin Siria, folosind influența ministerului agriculturii din Liban, scrie The Jerusalem Post.

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a amenințat în trecut că va distruge Israelul provocând o explozie masivă în portul Haifa folosind tancuri de ammoniac. Acesta a comparat explozia cu una „nucleară”.

În plus, Hezbollah ar fi încercat să achiziționeze nitrat de amoniu prin Siria din 2009 și a încercat să se infiltreze în Ministerul Agriculturii din Liban pentru a face acest lucru, potrivit surselor diplomatice.

Imaginile video circulă în urma exploziei masive din Liban care a ucis peste 100 de oameni și a rănit alte 4.000. Acesta ilustrează strategia teroristă a Hezbollah de a viza civili pentru ucidere în masă, în ciuda afirmației organizației că „rezistă” Israelului, apărând Libanul.

O sursă citată dintr-o informație diplomatică scursă și alte rapoarte a notat că aprovizionarea Hezbollah cu materiale explozive fusese întreruptă în ultimul deceniu. Se presupune că Hezbollah a căutat să obțină azotat de amoniu prin Siria, aducând mii de tone din Homs. Hezbollah a căutat să domine ministerul agriculturii din Liban din 2009 pentru a pune mâna pe material.

În 16 februarie 2016, Nasrallah a mai spus că amoniacul este depozitat în Haifa și că există 15.000 de tone de gaz.  Deasemenea, acesta a mai afirmat că exploziile acolo ar putea provoca moartea a zeci de mii de oameni. „Expertul a adăugat că acesta este exact ca o bombă nucleară. Cu alte cuvinte, Libanul are o bombă nucleară. Nu este o exagerare. Nasrallah râde în timp ce spune acest lucru în videoclip, spunând că Hezbollah s-a abținut să folosească amoniacul în războiul din 2006.”

Articolul precedentCluj-Napoca, în finala competiției Capitala europeană a inovării 2020
Articolul următorIohannis: Școala începe la 14 septembrie