Noi colonii de pinguini imperiali identificate

Observațiile prin satelit au descoperit noi locuri de cuibărit pentru pinguinii imperiali din  Antarctica, potrivit BBC.

Locațiile au fost identificate din modul în care păsările guano au pătat sloiuri mari de gheață.

Descoperirea ridică populația pinguinului imperial cu 5-10%, până la 278.500 de perechi de reproducere.

Este o dezvoltare binevenită, având în vedere că această specie iconică este probabil să intre sub presiuni severe în acest secol, pe măsură ce continentul alb se încălzește.

Întregul ciclu de viață al pinguinilor imperiali este centrat în disponibilitatea gheții marine și dacă aceasta va fi diminuată în deceniile următoare, așa cum proiectează modelele climatice, atunci numărul animalelor va fi puternic lovit.

O prognoză a sugerat că populația globală ar putea să se prăbușească cu jumătate sau mai mult, în anumite condiții, înainte de anul  2100.

Studiul britanic antarctic (BAS) a folosit navele spațiale Sentinel-2 ale UE pentru a parcurge marginea continentului și a evolua activitatea pinguinului imperial, necunoscută anterior.

Imaginile infraroșii ale sateliților au indicat opt astfel de locuri de reproducție și au confirmat existența a trei altele care au fost mutate în epoca anterioară imaginilor spațiale de înaltă rezoluție.

Noile identificări sporesc numărul locurilor de reproducție active cunoscute de la 50 la 61. Două dintre noile locații se află în regiunea Peninsulei Antarctice, trei sunt în vestul continentului și șase în est.

Articolul precedentImagini incredibile de la priveghiul interlopului Pian
Articolul următorCluj-Napoca, în finala competiției Capitala europeană a inovării 2020