Iranul își oferă ajutorul pentru tratarea victimelor din Beirut

Președintele Iranului s-a oferit miercuri să trimită ajutoare medicale Libanului și să trateze persoanele rănite de explozia masivă din Beirut, care a ucis aproximativ 100 de oameni, transmite Reuters.

„Iranul își anunță disponibilitatea de a trimite ajutoare medicale în Liban și se oferă, de asemenea, să îi trateze pe cei răniți”, a declarat Președintele Hassan Rouhani la un post de televiziune local.

„Sperăm că circumstanțele incidentului vor fi cât mai curând determinate și că pacea se va reîntoarce în Beirut”, a mai declarat conducătorul iranian.

Marți seară o explozie de proporții a unui depozit de nitrat de amoniu neautorizat a răvășit străzile capitalei Libanului.

Presa locală a arătat imagini cu oameni prinși sub dărâmături. Un martor a descris prima explozie ca fiind asurzitoare, iar materialele video au arătat mașini stricate și clădiri avariate.

„Toate clădirile de aici s-au prăbușit. Merg prin geamuri sparte și resturi peste tot, în întuneric”, a spus un martor din apropierea portului pentru agenția de știri AFP.

Explozia a fost auzită la 240 km (150 mile) depărtare, pe insula Cipru, în estul Mediteranei și a provocat la fața locului un cutremur de 4,5 grade pe scara Richter.

Președintele Michel Aoun a solicitat o reuniune de urgență a Consiliului Suprem de Apărare, a declarat președinția pe Twitter. Miercuri a fost declarată zi de doliu în Liban.

Articolul precedentAgricultorii din România au produs cu 40% mai puțin grâu, secară și orz / Va crește prețul pâinii?
Articolul următorBilanț Coronavirus: 1.309 cazuri noi, 41 de decese, 464 de pacienți la ATI