Povestea emoționantă a lui Hubert și Kalisa, doi lei bătrâni inseparabili până la moarte

Doi lei de la grădina zoologică din Los Angeles, care formau un cuplu inseparabil de șase ani, au fost eutanasiați împreună, pentru a nu fi nevoiți să trăiască unul fără celălalt, scrie Unilad.

Hubert s-a născut la grădina Lincoln Park Zoo,din Chicago, iar Kalisa în Seattle, la Woodland Park Zoo. Cei doi s-au întâlnit în 2014, când au fost transferați la Los Angeles.

În medie, speranța de viață a leilor în captiviate este în jur de 15-17 ani, dar Hubert și Kalisa au depășit cu mult acest prag, ajungând la 21 de ani, dintre care ultimii șase au trăit nedespărțiți.

Din păcate, starea lor de sănătate s-a deteriorat în ultima perioadă, din cauza vârstei înaintate și, pentru a-i scuti de chin, îngrijitorii au luat decizia să-i eutanasieze.

”Leii erau carismatici și împreună, și separat, dar cu greu îi puteai vedea departe unul de celălalt. Întotdeauna atenția lor era concentrată către celălalt, se odihneau împreună, se ghemuiau unul în celălalt, își frecau boturile unul de celălalt”, povestește Beth Schaefer, purtător de cuvânt al grădinii zoo din LA.

”E sfâșietor că a trebuit să ne luăm adio de la cei doi, dar ne consolează gândul că au plecat împreună”, a declarat și Denise Verret, directoarea grădinii zoo.

Articolul precedentTânără din Sudul Basarabiei, adevăr despre români
Articolul următorPNL face un nou val de racolări. Mai mulți primari din Iași de la PSD și UNPR trec pe „dreapta”