Apar imagini care arată detalii noi despre arestarea fatală a lui George Floyd

În materialele parțiale obținute de Daily Mail, de pe camerele de corp purtate de doi dintre acum foștii ofițeri de poliție Minneapolis implicați în arestarea lui George Floyd, un Floyd panicat poate fi văzut cum se luptă cu ofițerii în timp ce se află în spatele unei mașini de poliție. cu câteva minute înainte de moartea sa, spunând: „Nu pot respira”, scrie CNN.

Momente mai târziu, în urma luptei, se poate auzi ofițerul Thomas Lane întrebându-l pe ofițerul Derek Chauvin dacă Floyd nu ar trebui să fie rotit pe o parte.

Floyd a murit pe 25 mai în timp ce era în arest, iar incidentul – care a fost înregistrat și pe telefonul mobil – a stârnit proteste care au avut loc în curând la nivel național. Demonstrațiile cu privire la uciderea sa și moartea altor afro-americani de mâna poliției au determinat discuții intense despre rasism în America.

Daily Mail, cu sediul în Londra, nu spune cum a obținut filmările camerelor de luat vederi ale poliției.

Filme de pe camerele de film ale poliției, , ale lui Thomas Lane și J. Alexander Kueng, au fost depuse la tribunal la 7 iulie de avocatul lui Lane, ca probe care susțin moțiunea sa de a respinge acuzațiile împotriva fostului ofițer, dar numai transcrierile scrise au fost făcute publice de către tribunal la acea vreme.

Judecătorul Peter Cahill, care prezidează cazurile, a pus la dispoziție pentru vizualizarea limitată a persoanelor la tribunal, 15 iulie, imaginile.

Cahill a refuzat să permită organizațiilor de știri să publice filmările. O coaliție de companii de presă locale și naționale, inclusiv CNN, a depus o moțiune în iulie, solicitând eliberarea imediată a celor două videoclipuri înregistrate de polițiști.

Articolul precedentMarcel Ciolacu, către Guvern: Cât mai aveți de gând să vă bateți joc de copiii țării?
Articolul următorAtenționare meteo furtuni