Orban, după experimentul Digi24: Să sune la direct la 112 dacă au simptome mai grave

Premierul Ludovic Orban reacționează după experimentul eșuat al televiziunii Digi24 care a sunat timp de jumătate de oră la telefoanele DSP, fără să răspundă nimeni. El spune -citat de Digi24– că situația nu ar trebui să se repete acum că guvernul a detașat oameni la direcțiile de sănătate publică pentru a răspunde la telefoane.

Până acum, mai aveau scuza că nu există resursa umană, a fost o creștere a cazurilor care a suprasolicitat resursa umană din DSP-uri. Începând de astăzi, există resursa umană la DSP-uri, ea trebuie folosită în mod inteligent. Dacă e necesar, se poate schimba și tehnic, deja am vorbit pentru a face îmbunătățiri tehnice în privința telefoanelor la care sună cetățenii, astfel încât să fie preluate apelurile, să crească numărul de persoane care răspund la telefoane”, a declarat Ludovic Orban sâmbătă.

Orban îi sfătuiește pe oameni să apeleze la numărul de urgență 112 dacă au simptome mai grave și să sune la DSP doar ca să ceară informații sau recolatarea de probe.

Dacă sunt simptome destul de accentuate, e bine sune la 112, pentru că există (posibilitatea de – n.r.) transport cu ambulanța și tratament în spital. Dacă sunt simptome mai ușoare se poate suna la DSP-uri, DSP urmând să trimită echipe care să recolteze probele pentru analize”, a mai precizat premierul.

 

Articolul precedentEchipajul Crew Dragon s-a întors pe Terra
Articolul următorAlexandru Rafila dă explicații pentru numărul mare de cazuri de COVID-19 din București