Imunologul Anthony Fauci- sceptic în privința vaccinurilor împotriva COVID-19 dezvoltate în prezent de Rusia și China. Medicul a declarat că are îndoieli privind siguranța acestora- scrie AFP.

„Sper cu adevărat că ruşii şi chinezii îşi testează vaccinurile înainte de a le administra”, a declarat Fauci în timpul unei audieri în Congresul american.

Să afirmi că dispui de un vaccin gata de a fi distribuit înainte chiar de a-l testa este, după părerea mea, problematic, ca să nu spun mai mult”, a adăugat respectatul director al Institutului american de boli infecţioase, care consideră că SUA nu vor fi nevoite să depindă de vaccinurile altor ţări.”

Rusia a anunțat că are deja 2 vaccinuri anti-Covid 19 și speră să înceapă să le producă industrial. Moscova nu a făcut publice, însă, date referitoare la cât de sigure și eficiente sunt serurile.

Trei vaccinuri dezvoltate în statele occidentale se află în ultima fază a studiului clinic pe oameni: unul de către compania americană Moderna, altul de către universitatea Oxford în parteneriat cu laboratorul AstraZeneca şi un al treilea de către alianţa germano-americană BioNTech

Articolul precedentProtest anti-coronavirus în Berlin
Articolul următorTăriceanu: Fiecare zi cu acești caraghioși la Cotroceni sau la Palatul Victoria este o insultă la adresa românilor