Protest anti-coronavirus în Berlin

Sâmbătă a avut loc un protest în centrul Berlinului. Câteva mii de oameni s-au adunat nemulțumiți de restricțiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus-relatează DPA.

Manifestanții nu au respectat regulile de distanțare și s-au adunat pe bulevardul central Unter den Linden și pe străzile din jur. Aceștia aveau pancarte cu mesaje împotriva restricțiilor anti-COVID și au scandat sloganuri ca „Pandemia de coronavirus este cea mai mare teorie conspiraţionistă”. „Sfârșitul pandemiei.Ziua libertății” a fost sloganul protestatarilor. Defilarea a fost organizată de inițiativa „Gândirea laterală 711” și urma să treacă prin parcul central Tiergarten, în apropiere de clădirea Reichstagului. Iar un alt protest ar fi urmat să aibă loc la Poarta Brandenburg.

Responsabilul cu afacerile interne din oraşul-stat Berlin Andreas Geisel a declarat pe postul de radio RBB că pentru mitingul din capitală au fost mobilizaţi oameni din toată ţara şi că au făcut apel la participarea la protest şi o serie de organizaţii neonaziste.

Articolul precedentPeste 25.000 de doze de Remdesivir vor ajunge în România
Articolul următorMedicul Anthony Fauci-sceptic în privința vaccinurilor COVID-19 dezvoltate în Rusia și China