Șapte persoane acuzate în Brașov de înșelăciune prin metoda „scrisoarea nigeriană”

Șapte persoane, printre care șase nigerieni și o româncă, sunt acuzați că au înșelat mai multe persoane, simulând relații amoroase cu români fără experiență în folosirea internetului. Metoda de înșelăciune, „scrisoarea nigeriană” este una dintre cele mai frecvente pe internet, potrivit Mediafax, citat de Digi24

Potrivit unui comunicat transmis joi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, şapte persoane, dintre care şase cetăţeni nigerieni, sunt acuzați de înșelăciune şi spălarea banilor. Șase dintre ei sunt reţinuți și au fost prezentaţi, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit procurorilor, mai multe persoane au depus sume mari de bani în conturile indicate de cele șapte persoane, sub diferite pretexte, acestea fiind victimele infracțiunii de înșelăciune prin metoda „scrisoarea nigeriană”.

Potrivit procurorilor brașoveni, metoda se bazează pe încrederea celor care se lasă abordați, de obicei oameni fără prea multă experiență pe internet. Ei sunt subit abordați de către o femeie sau un bărbat, care le devine iubit(ă) și care aleg să trimită o sumă de bani către el (ea), pentru a crea sau pentru a păstra legătura amoroasă.

Articolul precedentFOTO Marcaj trasat pe cadavrul unei pisici într-o comună din Dolj
Articolul următorTătaru despre începutul anului școlar: Vom lua o decizie la jumătatea lunii august