Raed Arafat explică situația DSP-urilor din țară / Experiment Digi24 pentru a vedea dacă răspunde cineva la telefoanele DSP

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), invitat la o emisiune a Digi 24, explică situația DSP-urilor din țară. Digi24 a realizat, de față cu acesta, un experiment pentru a vedea cât durează ca un angajat DSP să-i răspundă unui presupus pacient.

Șeful DSU explică faptul că, „în mod normal trebuie să răspundă (la DSP) și dacă nu, trebuie să explice de ce nu o face”.

Raed Arafat atrage atenția că, trebuie „se sună la DSP dacă ești contact sau vrei să afli rezultatul testului COVID”. Dacă simptomele devin grave (nu putem respira, avem probleme medicale), trebuie să sunăm obligatoriu la 112.

„În ultimele 3 zile am detașat sute de persoane”, explică șeful DSU. Au fost detașați asistenți medicali școlari și medicii școlari. „De acum, DSP-ul trebuie să organizeze cum folosește acest personal, la maxim de eficiență”, adaugă Arafat.

Cu privire la experimentul Digi24, pe mai multe numere de telefon nu a răspuns nimeni. Nici la serviciu de gardă al DSP, nu răspunde nimeni.

După 30 de minute, un medic de gardă a răspuns. Acesta a invocat că are 3 telefoane la care trebuie să răspundă în paralel. Astăzi seară, pe lângă el, de gardă ar mai fi fost 2 alte persoane.

 

 

Articolul precedentUn cetățean american acuzat blasfemie în Pakistan a fost omorât în sala de judecată
Articolul următorFCSB-CFR, 0-2, roș-albaștrii au jucat cu „grădinița”, iar ceferiștii au marcat golurile pe final