Proiect de 455 de milioane de euro al programului european Copernicus de măsurare a emisiilor de dioxid de carbon

Având în vedere numărul uriaș de dioxid de carbon din atmosfera Pământului, programul european Copernicus lansează prima misiunea care va măsura cât dioxid de carbon este lansat în atmosferă, mai ales de activitățile umane. 

Companiile ESA și OHB System AG, în parteneriat cu Uniunea Europeană, au semnat astăzi, 31.07, un contract de construire a doi sateliți care să fie capabili să măsoare cât dioxid de carbon produc activitățile umane în atmosfera Pământului.

OHB va conduce consorțiul, contractul încheiat de companie fiind de 445 de milioane de euro. Ca prin contractor, OHB se va ocupa de dezvoltarea celor doi sateliți, în timp ce Thales Alenia Space va fi compania furnizoare de mecanisme de măsurare a emisiilor de carbon.

Deși există posibilitatea măsurării de pe pământ a acestor date, acestea nu sunt concludente și nu pot fi comparate. Proiectul Copernicus are ca obiectiv acest lucru, pe lângă furnizarea de date care să faciliteze implementarea măsurilor de reducere a emisiilor de carbon stabilite în Acordul de la Paris.

 

 

Articolul precedent4 cazuri de coronavirus la echipa de fotbal Astra Giurgiu / Partida cu prima clasată Craiova a fost amânată
Articolul următorTelenovela Bolsonaro continuă: Acesta simte că are „mucegai la plămâni” după infecția cu SARS-COV-2