Președinte din Filipine îndeamnă oamenii săraci să-și dezinfecteze măștile cu benzină

Președintele din Filipine, Rodrigo Duterte, a ținut să reamintească că nu a glumit când i-a îndemnat pe cei săraci din țara sa să meargă la benzinărie și să își dezinfecteze măștile cu combustibil, scrie BBC

Rodrigo Duterte a mai făcut îndemnuri similare săptămâna trecută dar oficialii l-au corectat rapid, spunând că este doar o glumă.

Acum, Duterte a declarat că: „Ceea ce spun eu este adevărat. Dacă nu există posibilitatea achiziționării dezinfectanților, mergeți la benzinării și folosiți combustibilul pentru a vă dezinfecta.”

Președintele susține că ziariștii „încearcă să intre în mintea lui” și lumea susține că este nebun. El consideră că, până la urmă, el este președinte și nu cei care-l critică.

Oficialii din domeniul sănătății susțin că măștile de protecție normale trebuie spălate normal, iar cele chirurgicale trebuie aruncate după folosire. În plus, nu există nicio dovadă că benzina sau orice combustibil ar dezinfecta măștile și este de menționat că aplicarea combustibilului pe măști le face inflamabile.

Între timp, situația pandemiei în Filipine nu este îmbucurătoare. Un record de 3,954 în 24 de ore a fost înregistrat joi. Bilanțul a ajuns deja la aproximativ 90,000 de infectați și 2,000 decese. Capitala Manila este deja în carantină și va rămâne așa până cel puțin la jumătatea lunii august.

Articolul precedentPrimarul Brașovului: Nu este nicio problemă epidemiologică la Brașov / Despre ce noi măsuri au fost luate în oraș
Articolul următorLiber la vacante în bulgaria: Românii merg fără restricții în țara vecină