Femeie de origine uighura sterilizată abuziv de regimul de la Beijing

O fostă rezidentă a orașului Urumqi, capitala regiunii Xinjiangdin China , o femeie de origine uighură, în vârstă de 38 de ani, a declarat că a fost amendată cu 18.400 de yuani (2.600 de dolari) în 2018 pentru că a avut trei copii, unul mai mult decât i s-a permis autoritatea chineză, potrivit CNN.

Zumrat Dawut a declarat că a fost sterilizată cu forța de guvernul chinez pentru că are prea mulți copii.

Când a mers să plătească amenda, Dawut a povestit că i s-a spus că va trebui, de asemenea, să aibă o „procedură de control al nașterii”.

Ea a spus că a fost dusă la o clinică, unde a fost legată de un pat și i s-a administrat un anestezic general. Un medic local i-a spus mai târziu că a suferit o ligatură tubală, o procedură care folosește o intervenție chirurgicală pentru a tăia sau lega trompele uterine ale unei femei.

Medicul a spus că procedura este permanentă și că urmare nu va mai putea avea copii.

Povestea lui Dawut nu este unică. De ani buni, femeile uigure, atât din Xinjiang, cât și din întreaga lume, au acuzat guvernul chinez de o campanie de abuz, inclusiv sterilizare forțată, îndoctrinare culturală și incidente de violență sexuală.

Face parte dintr-un spectru mai larg de încălcări ale drepturilor omului de către Partidul Comunist Chinez din Xinjiang, unde autoritățile sunt acuzate de reținerea a până la două milioane de uiguri de majoritate musulmană și alte grupuri etnice minoritare în centre vaste, fortificate, ca parte a eforturilor de a impune un control mai mare peste regiune.

Rahima Mahmut, un expat din Xinjiang și director de proiect pentru Congresul Uighur Mondial de la Londra, a declarat că femeile din Xinjiang trăiesc în „iad”.

„La fel ca orice genocid, femeile sunt întotdeauna ținta numărul unu … Există o crimă foarte gravă, care se întâmplă la o scară atât de mare”, a spus ea.

Guvernul chinez a negat constant toate acuzațiile, prezentându-și eforturile în Xinjiang că măsuri legale și necesare pentru prevenirea extremismului și a folosit o serie de ceea ce mass-media administrată de stat se referă la atacuri teroriste din 2014 și 2015 pentru a-și justifica represiunea.

De asemenea, a încercat să discrediteze numele lui Dawut în mod specific, ziarul de stat Global Times citând declarații ale propriului ei frate care ar fi afirmat că aceasta spune neadevăruri.

Articolul precedentGheorghe Falcă, despre moțiunea de cenzură: Nu sunt foarte mulți politicieni doritori să conducă România în acest moment dificil
Articolul următorAvertizare meteo de canicula